Tips om milieuvriendelijker en goedkoper te printen

In sommige kantoren print men aan de lopende band. Soms kan dat niet anders, als er bijvoorbeeld facturen of herinneringen verstuurd moeten worden, of als de maandelijkse loonstroken verzonden worden. Echter is het lang niet altijd nodig dat er zoveel geprint wordt. Onnodig veel printen kan namelijk nadelige gevolgen hebben voor het milieu, maar ook vanuit kostentechnisch oogpunt kan het interessant zijn om te besparen op het gebruik van uw printer(inkt). In dit artikel geven we u enkele tips voor milieuvriendelijker en goedkoper printergebruik.

Print u al dubbelzijdig?

Het klinkt logisch en voor de hand liggend, maar print u al dubbelzijdig? Dubbelzijdig printen is een optie die u eenvoudig kunt instellen via uw computer. Door dubbelzijdig te printen bespaart u maar liefst de helft aan printerpapier. Niet alle printers kunnen dubbelzijdig printen, dus de keuze van het apparaat is ook belangrijk.

Gebruikt u het juiste lettertype?

Gebruikt u voor u prints ook het juiste lettertype- en grootte? Indien u namelijk grotere letters gebruikt dan nodig is, gebruikt u automatisch ook meer printpapier. Wij raden aan om grootte 11 of 12 te gebruiken en lettertype Calibri of Arial. Met deze instellingen gebruikt u zo min mogelijk papier en inkt, maar blijven uw prints goed leesbaar en toonbaar.

Grijs is goedkoper

Printen in grijstinten is goedkoper dan printen in kleur. Probeer daarom waar mogelijk zo veel mogelijk in grijstinten te printen.

Kies voor een huismerk

Huismerken zijn namelijk over het algemeen beter voor uw portemonnee dan A-merken. Voor veel printers bieden wij zowel een A-merk als een huismerk, zodat u altijd kunt kiezen wat u het prettigst vindt. Neem bijvoorbeeld inkt voor de Canon 737, een veelgevraagd typenummer. Hier kunt u kiezen uit 737 Canon Zwart origineel of 737 Canon Zwart huismerk. Toch een besparing van bijna €20!

Go digital!

Sommige bedrijven maken al helemaal geen gebruik van printers meer, zij zijn volledig overgestapt op digitale informatieverwerking. Het is niet nodig om uw printer gelijk de deur uit te doen. Echter is het wel een goede zaak om te heroverwegen wat écht geprint moet worden en welke informatie ook digitaal kan worden verwerkt. Wilt u toch veel blijven printen? Kies dan voor een merk dat milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan, bijvoorbeeld Canon.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *