Het inleveren van lege cartridges

Papier, glas, oude kleding en batterijen. We vinden het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om ervoor te zorgen dat het hergebruikt kan worden. Cartridges komen echter nog steeds vaak in de afvalcontainer terecht. En dat is zonde, zowel voor uzelf als voor het milieu. Cartridges kunnen namelijk ook heel goed worden hergebruikt. Lege cartridges lever je in bij jou in de buurt of stuur je op via de post. Wij hebben een overzicht gemaakt van inzamelpunten, organisaties en goede doelen.

Waar kan ik lege cartridges inleveren?

Cartridges worden gerecycled . Het inleveren van cartridges doe je bij een winkel of inleverpunt. Recoll geeft gebruikte cartridges een tweede leven. Op de website van Recoll is een overzicht te vinden van inzamelpunten bij jou in de buurt.

Er zijn ook winkels die een inzamelpunt van een goed doel hebben zoals CliniClowns, KiKa en Stichting AAP. Op de website van Nica CTC vind je een overzicht van alle goede doelen die je kan helpen en de inzamelpunten bij jou in de buurt. Op deze manier steun je met lege cartridges en toners het goede doel.

Ook kan je er voor kiezen om cartridges en toners terugsturen naar de fabrikant. Merken als Brother, Canon, Epson en HP hebben een recyclingprogramma. Voor meer informatie kan je op hun websites terecht. In de meeste gevallen ontvang je dan een envelop waarmee je de cartridges kan retourneren. Soms vind je ook inleverpunten.

Kan ik een cartridge zomaar weggooien?

Wanneer je van je lege cartridges af wilt zonder te recyclen adviseert Milieu Centraal om de lege cartridges in te leveren bij de gemeentelijke afvaldienst. Cartridges waar nog inkt in zit kunnen bij het klein chemisch afval.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *